نغمه های به ياد ماندنی. به بهانه کنسرت موسيقی نهفت در تالار وحدت
سرويس فرهنگی - مسعود طاهری . ابوالقاسم عارف قزوينی نوازنده تار ، خواننده ، شاعر ، تصنيف سرا و خطاط و آهنگساز ، به سال 1259هجری شمسی در قزوين متولد شد .
از اساتيد او می توان به صادق خرازی وميرزا حسن واعظ اشاره کرد . بيشتر شهرت عارف به علت تصنيف های سياسی ، اجتماعی است که با اشعار وملودی های بسيار زيبا که ساخته خود او نيز هست ، او را در زمره بهترين سازندگان تصنيف در موسيقی ايران قرار می دهد ومی توان گفت که تصنيف های او به ياد ماندنی ترين ها در موسيقی کلا سيک ايران هستند . عارف قزوينی مردی آزادی خواه بود وبنا به تحولا ت جاری زمان او در اواخر عهد قاجار وجريانات مشروطه هيچ گاه نتوانست منويات قلبی خود را در خلق آثارش ناديده بگيرد و لذا همين خصلت آزاديخواهی در اشعار وتصنيف های زيبايش کاملا هويداست . اودر طول فعاليت خود در عرصه موسيقی 29تصنيف ساخت که بعضی از آنها توسط غلامحسين درويش معروف به درويش خان- معروفترين نوازنده تار آن زمان - در تفليس اجرا شد .
عارف قزوينی به تمامی رديف های موسيقی سنتی ايران نيز احاطه کامل داشت . کتابی از « ارشد تهماسبی » به نام « تصنيف های عارف » وهمچنين بخش تصانيف کتاب رديف آوازی دوامی به روايت فرامرز پايور به معرفی تصنيف های اواختصاص يافته است . عارف قزوينی به سال 1312 در همدان که در اواخر عمر به اين شهر تبعيد شد ه بود فوت کرد وجسد اورا در بيرون آرامگاه ابوعلی سينا در همين شهر دفن کردند .
به مناسبت يکصد و بيست وسومين زادروز او کنسرتی توسط گروه نهفت به سرپرستی « جهانشاه صارمی » درروزهای 13 و14 آبان ماه در تالار وحدت اجرا گرديد . گروه نهفت ترکيبی از هنرجويان نوجوان موسيقی است که از سال 1375 فعاليت خود را تحت سرپرستی جهانشاه صارمی آغاز وپس از يکسال كار جمعی اولين کنسرت خود را در سال 1376 با اجرايی از آثار بزرگان موسيقی ايران برگزار کرد . از ديگر فعاليت های اين گروه 15 نفره نوجوان که ميانگين سنی آنها 14 سال است می توان به بزرگداشت يکصدو بيست وپنجمين سال تولد استاد غلا محسين درويش ، بزرگداشت نود وسومين سال تولد استاد علی اصغر بهاری ، تجليل از پنجاه سال خدمت استاد فرامرز پايور به موسيقی ايران ، اجرای کنسرت در جشنواره بين المللی فيلم سبز ، بزرگداشت استاد علی اکبرشهنازی ، ابوالحسن صبا ، استاد حسين عليزاده واستاد قمرالملوک وزيری اشاره کرد .
برنامه اخير در دو بخش اجرا شد . در بخش اول ابتدا تکنوازی در دستگاه شور اجرا شد و سپس در بخش گروه نوازی در دستگاه شور وآواز ابوعطا تصنيف های عارف قزوينی و پيش در آمد وچهار مضراب به ترتيب از يوسف فروتن و وحسين عليزاده با هنرمندی دستان کوچک اعضای نهفت اجرا گرديد . در بخش دوم آواز افشاری و آواز دشتی رديف های انتخاب شده برای اجرای تصنيف های عارف قزوينی ورنگ افشاری از فرامرز پايور وکاروان از ابوالحسن صبا همچنين تصنيف معروف « ازخون جوانان وطن » در پايان برنامه از عارف، بودند .
حضور صديق تعريف يکی از خوانندگان مطرح واساتيد آواز موسيقی سنتی در ميان تماشا گران مويد اهميت کار ودقت واستعداد دستان هنرمند نوجوانان نهفت به سرپرستی جهانشاه صارمی است که کسانی چون نويد دهقان نوازنده کمانچه را به همکاری استادی بزرگ چون پرويز مشکاتيان روانه کرده است .